تکنولوژی

هشت شركت فعال آى‌تى وارد بورس مى‌شوند

دنياى اقتصاد- بورس به عنوان شفاف‌ ترين بازار اقتصادى مورد توجه شركت‌هاى انفورماتيكى فعال در صنعت نوپاى IT قرار گرفته و آنها به منظور جذب سرمايه‌هاى پراكنده و كسب درآمد در حال ايجاد شرايط لازم براى ورود به بورس هستند.

به گزارش خبرنگار ما، هشت شركت انفورماتيكى آرشام كوشا، ايران ارقام، رايورز، ايران نارا، مجتمع فنى تهران، ماشين‌هاى ادارى، همكاران سيستم و افرانت به زودى وارد بازار بورس خواهند شد.

ايران ارقام ماه آينده وارد بورس مى‌شود

شركت ايران ارقام از آبان سال گذشته براى ورود به بورس اقدام كرده است و هم اكنون اين شركت با افزايش سرمايه از 10ميليارد ريال به 50ميليارد ريال ظرف 2هفته آينده وارد بورس مى‌شود.

محمدعلى گاوگانى معاون فروش امور مشتريان شركت ايران ارقام در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: شركت ايران ارقام در زمينه‌هاى سيستم‌هاى نرم‌افزارى، توليد،PC فروشPC و نصب و راه‌اندازى ابزارهاى الكترونيكى در نظام بانكى فعاليت مى‌كند و به منظور ايجاد ارتباط راحت و مناسب با مشتريان خود وارد بورس مى‌شود.

آمادگى براى ورود به بورس

‌ شركت آرشام كوشا به عنوان يك شركت نرم‌افزارى در حال فراهم كردن مقدمات لازم براى ورود به بورس است.

هلالى مديرعامل شركت آرشام كوشا در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: بورس اوراق بهادار موجب دسترسى شركت‌ها به منابع مالى و امنيت در راستاى توسعه و گسترش فعاليت آنها مى‌شود چنانچه اكثر كشورهاى نرم‌افزارى خارجى با ورود به بورس توانسته‌اند بزرگ و مطرح شوند.

وى افزود: استفاده از فناورى‌هاى جديد در صنعت نرم‌افزار موجب مى‌شود تا شركت‌هاى نرم‌افزارى در بازار رقابتى بورس پيشرفت و رشد بسيارى داشته باشند زيرا استفاده از تكنولوژى‌هاى روز و جديد موجب سودآورى مى‌شود.

هلالى در خصوص شرايط لازم براى ورود شركت‌هاى انفورماتيكى به بورس گفت: ميزان سودآورى شركت در دو سال گذشته و داشتن حداقل سرمايه يك ميليارد تومان از شرايط ورود به بورس است و قيمت و ميزان سهام نيز بر مبناى عرضه و تقاضاى بازار تعيين مى‌شود.

وى در پايان گفت: آرشام كوشا مدت كوتاهى است اقدام به ايجاد شرايط و امكانات ورود به بورس كرده و تا ماه آينده اين مقدمات فراهم خواهد شد.

افرانت‌
مديرعامل شركت افرانت در مورد حضور در بورس حاضر به گفت‌وگو با خبرنگار ما نشد.

همكاران سيستم اكنون وارد فرعى بورس شده اما زمان براى ورود به تالار اصلى هنوز مشخص نشده است.

***

به گفته محمد ثروتى معاون مركز صنايع نوين حضور شركت‌هاى IT در بورس موجب شفاف شدن حساب‌هاى مالى شركت‌ها شده و برنامه‌ريزى‌هاى بلندمدت و ارزش افزوده براى اين شركت‌ها ايجاد مى‌كند.

وى حضور در بورس را وارد شدن به مسابقه بدون پايان و ارزشمند براى شركت‌ها عنوان كرد و گفت: شركت‌هايى كه وارد بورس مى‌شوند براى اين كه بتوانند نسبت به رقباى خود رشد بيشترى داشته باشند و قيمت سهامشان افزايش يابد ويا به راحتى بتوانند افزايش سرمايه دهند، نيازمند ايجاد ارزش افزوده براى شركت خود هستند تا تعداد سهام‌هاى بيشترى از شركت‌ خريدارى شود.

ثروتى در ادامه گفت: ايجاد ارزش افزوده از طريق ابزارهايى مانند استفاده از تكنولوژى‌هاى پيشرفته، تعامل با بازارهاى جهانى و حضور در آنها ميسر مى‌شود.

وى افزود: توليد محصولات جديد، تلاش در افزايش كيفيت محصولات و كاهش قيمت از ديگر ابزارهاى مورد نياز براى ايجاد ارزش افزوده در شركت‌هاى فعال در بورس هستند.

ثروتى با اشاره به اينكه صاحبان شركت‌هاى وارد شده در بورس نبايد به سود طبيعى هر ساله خود اكتفا كنند گفت: سهامداران بورس در بازار رقابتى بورس تمايل به خريد سهام‌هاى شركت‌هايى دارند كه سود بيشترى را به آنها مى‌دهد.

وى افزود: ورود شركت‌هاى انفورماتيكى در بورس موجب مطرح شدن صنعت IT در كنار ديگر صنايع فعال در اين بازار رقابتى مى‌شود و ايجاد ديدگا‌هى مناسب به IT در مردم و جذب سرمايه‌هاى آنها باعث رشد اين صنعت در كشور مى‌شود.

ثروتى راه‌اندازى مراكز مشاوره تخصصى براى كمك به ورود شركت‌هاى انفورماتيكى به بورس را لازم دانست و گفت: شركت‌هاى فعال در زمينه IT اكثرا شركت‌هاى نوپا و با سرمايه‌هاى كم هستند و ورود آنها به بورس با ريسك زيادى همراه است بنابراين لازم است دولت با ايجاد مراكز مشاوره به شركت‌ها كمك كند تا ريسك ورود به بورس براى آنها كمتر شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا