قاچاق قطعات رايانه حاصل راهکارهای نامناسب دولت در اين زمينه است
ایسنا – رئيس سنديكاى توليدكنندگان رايانه، گفت: قاچاق در صنعت، به ويژه قاچاق رايانه در كشور به دليل راهكارهاى نامتناسب دولت در اين زمينه به وجود آمده است.
“محمدحسين محبي” در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، دربارهى قاچاق رايانه در كشور، اظهار داشت: مسالهاى بنام قاچاق در صنعت رايانه همچنين در ساير صنايع به اين مفهوم وجود ندارد و حاقل از سال 1375 به بعد در سطح اقتصاد كلان مطرح نيست، اما به دليل راهكارهاى نامناسبى كه در اين زمينه اتخاذ شده، مسائلى در اين زمينه به وجود آمده است.
وى، افزود: وقتى صنعت را از بين ببريم و سرمايهها روانهى تجارت و امورى مانند دلالى يا واسطهگرى شود، يا بايد كشور بهصورت منطقهى تجارى آزاد درآيد كه صرفا بر پايهى اقتصاد آزاد و تجارت بىقيد و شرط اداره شود يا هرگونه كنترلى به منزلهى ايجاد انگيزهى تجارت غير رسمى و يا قاچاق خواهد بود.
به عقيدهى وى اگر سرانهى الكترونيك در جهان 500 دلار باشد و ما فقط به 50 دلار آن اجازهى ورود بدهيم مابقى آن از كانالهاى ديگر وارد بازار مىشود خود اين امر سبب تشويق مبادى قاچاق در كشور مىشود.
محبى، افزود: توليد با تجارت بى قيد و شرط به هيچ وجه هم خانواده نيستند و اصولا در دنيا كشورى نيست كه هم تاجر باشد هم توليد كننده؛ بنابراين قطعا در چنين فضايى نمىتوان امنيت ايجاد كرد و جايى كه امنيت نباشد سرمايهگذارى پايدار نخواهد بود و در نتيجه افراد و سرمايهها به سمت دلالى و بيكارى و واسطهگيرى سوق پيدا مىكنند.