ارايه اينترنت پرسرعت در ايران: بازگشت به عقب
آى تى ايران- با به تاخير افتادن هاى متوالى ارايه خدمات اينترنت پرسرعت توسط شرکت هاى دارنده پروانه خدمات انتقال داده ها (pap) نهاد متولى اين بخش طى اطلاعيه اى از شرکت هاى دارنده پروانه خدمات انتقال داده ها خواسته است تا براى جلوگيرى از جريمه و پرداخت خسارت نسبت به لغو پروانه و يا ادغام با ديگر شرکت ها اقدام کنند.
دو هفته قبل مسعود داورى نژاد معاون مخابراتى وزير و مسئول صدور پروانه انتقال داده ها ضمن انتقاد به تاخير صورت گرفته در زمينه ارايه سرويس هاى اينترنت پرسرعت (ADSL) هشدار داد که شرکت هايى که نتوانند به تعهدات خود در قبال ارايه خدمات اينترنت پرسرعت عمل کنند طبق قانون جريمه خواهند شد.
اين موضوع واکنش شرکت هاى خدمات دهنده اينترنت را برانگيخت آنها در طى ماههاى گذشت بارها از مخابرات به خاطر آنکه فضاى لازم براى بهره بردارى از اين سرويس را در مراکز مخابراتى خود فراهم نکرده بود انتقاد کرده بودند. اين در حالى بود که مخابرات هم در مقابل همين موضوع را به کندى فعاليت شرکت هاى خدمات دهنده اينترنت نسبت داده بود.
به نظر مى رسد موضوع ارايه اينترنت پرسرعت آنگونه که از ابتدا تصور مى شد نيست به طورى که حتى ازتمايل شرکت هاى خصوصى براى حضور در اين عرصه کاسته شده است.
بر اساس اطلاعيه سازمان تنظيم مقررات راديويى شرکت هايى که به هر دليل تمايل دارند پروانه ارائه خدمات انتقال داده هاى خود را عودت دهند فرصت دارند تا پايان وقت ادارى (ساعت 16:00) روز 25 آذرماه سال جارى تقاضاى کتبى خود را به همراه عين پروانه به دبيرخانه سازمان تحويل و رسيد اخذ نمايند تا نسبت به لغو پروانه و آزادسازى ضمانت نامه حسن انجام تعهدات آنان مشروط بر آن که هيچ تعهد متضمن بار مالى با مشترکين خدمات خود نداشته باشند اقدام گردد.
اين اطلاعيه مى افزايد: شرکت هاى دارنده پروانه که توافق نموده اند از طريق ادغام و يا تشکيل کنسرسيوم از قدرت بيشترى در صحنه رقابت برخوردار باشند مى توانند در مهلت مقرر در بند فوق درخواست کتبى خود را با امضاى تمام توافق کنندگان به سازمان ارائه نمايند. سازمان با دريافت تقاضا براى ادغام و در صورت صلاح ديد و اطينان از تداوم عرضه رقابتى خدمات صرفاً نسبت به لغو پروانه هايى که بايد لغو شوند اقدام نموده و ضمانت نامه هاى حسن انجام تعهدات آنان را مشروط بر آن که هيچ تعهد متضمن بار مالى با مشترکين خدمات خود نداشته باشند مسترد مى نمايد. متقاضيان تشکيل کنسرسيوم نيز مى توانند شرکت جديدى از جمع سهام داران موجود و يا شرکت هاى متقاضى را به عنوان هويت جديد به سازمان پيشنهاد نمايند. سازمان در صورت صلاح ديد و اطمينان از عرضه رقابتى خدمات نسبت به لغو تمام پروانه هاى متقاضيان اقدام نموده و ضمانت نامه هاى حسن انجام تعهدات آنان را مشروط بر آن که هيچ تعهد متضمن بار مالى با مشترکين خدمات خود نداشته باشند مسترد مى نمايد. شرکت هاى متقاضى کنسرسيوم حداکثر 15 روز بعد از مهلت مندرج در بند يک مى بايد اسناد ثبت شرکت جديد و ضمانت نامه حسن انجام تعهدات موضوع بند 3-19 پروانه را به دبيرخانه سازمان تحويل و رسيد دريافت نمايند. دريافت مدارک بعد از مهلت تعييين شده و يا تحويل مدارک ناقص باعث عدم رسيدگى به درخواست شده و در اين صورت هيچ حقى براى متقاضيان در تحويل پروانه هاى قبلى و يا صدور پروانه جديد ايجاد نمى نمايد. در صورت صدور پروانه جديد کليه تعهدات شرکت هاى متقاضى به مشترکين خود به پروانه جديد منتقل خواهد شد. حداکثر مهلت انجام تعهدات پروانه جديد برابر ميانگين مهلت هاى تعيين شده پروانه هاى تشکيل دهنده کنسرسيوم خواهد بود.
در همين حال اعلام شد که نخستين شرکت دارنده خدمات PAP پروانه خود را لغو کرده است. شرکت شرکت فناورى ارتباطات سگال نخستين شرکتى است که تقاضاى لغو پروانه اش مورد تاييد قرار گرفته است.