تکنولوژی

دكتر فرهاد دژپسند:هدف از بكارگيرى تجارت الكترونيكى گسترش روش‌هاى قديمى نيست

ایسنا – معاون برنامه‌ريزى و بررسى‌هاى اقتصادى وزارت بازرگانى گفت: هدف از به كار‌گيرى تجارت الكترونيكى، گسترش روش‌هاى قديمى نيست بلكه مقصود ارايه‌ى روشى جديد در انجام امور بازرگانى است.

به گزارش خبرنگار سرويس فناورى اطلاعات ايسنا، دكتر فرهاد دژپسند، در كنفرانس ملى كسب و كار الكترونيك درباره‌ى تجارت الكترونيك از ديدگاه فرآيندهاى كسب و كار گفت: اين نوع تجارت علاوه بر مبادله‌ى كالا، خدمات و اطلاعات مسايلى نظير خدمات مشتريان، همكارى بين شركاى تجارى، انجام آموزش الكترونيكى و نيز فعاليت‌هاى تجارى در داخل بنگه به صورت الكترونيكى را نيز شامل مى‌شود.

وى، همچنين به مفهوم تجارت الكترونيكى از ديدگاه بازرگانى و تجارت اشاره كرد و گفت: تجارت الكترونيكى به معنى انجام فرآيند مبادله‌ى كالا، خدمات و اطلاعات ازطريق شبكه‌هاى رايانه‌يى، اينترنت و ابزارهاى الكترونيكى مثل MC و TVC است.

دژپسند، گفت: بسيارى از مردم تصور مى‌كنند كه تجارت الكترونيكى منحصر به خريد و فروش از طريق شبكه‌ى اينترنت است اما بايد گفت كه تجارت الكترونيكى خيلى گسترده‌تر از اين موارد ساده است و هرگونه تراكنش مالى و تجارى بين مؤسسات و افراد مختلف را دربر مى‌گيرد.
وى به ويژگى‌هاى تجارت الكترونيكى اشاره كرد و گفت: در اين تجارت كاهش قيمت منابع جهت خريد، جهانى كردن تجارت و برداشتن محدوديت‌هاى زمانى و مكانى، افزايش درصد فروش و عدم وجود محدوديت زمانى را نيز خواهيم داشت.

دژپسند، تجارت كالا و خدمات و اطلاعات بين بنگاه‌ها، بنگاه و مصرف كننده، مصرف كنندگان، بنگاه‌ها و سازمان‌هاى دولتى، مصرف كنندگان و سازمان‌هاى دولتى را از انواع تجارت الكترونيكى برشمرد.

وى افزود: بيشترين سهم در تجارت الكترونيكى از نوع B2C يعنى تجارت كالا و خدمات و اطلاعات بين بنگاه و مصرف كننده را خرده فروشى تشكيل مى‌دهد و تجارت بين فروشنده و خريدار كه در حال حاضر جز متداول‌ترين تراكنشها در حيطه‌ى تجارت الكترونيكى بر روى اينترنت است يك نوع B2C محسوب مى‌شود.

وى، درباره‌ى مزاياى تجارت الكترونيكى گفت: در اين نوع تجارت تاخير ناشى از تهيه‌ى مدارك از بين ‌رفته و زمان لازم براى ورود مجدد داده‌ها در سيستم صرفه‌جويى مى‌شود و همچنين هزينه‌ى نيروى كار به واسطه‌ى عدم ورود مجدد داده‌ها به كامپيوتر كاهش مى‌يابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا