تکنولوژی

گزارشى از برگزارى اله سيت 2004

نام نویسنده: احسان طيرانى راد

آى تى ايران – مشهد – اولين نمايشگاه فناورى اطلاعات، نرم افزار و شهر الكترونيك ( اله سيت 2004 ) از 4 لغايت 8 مهر ماه 1383 در محل دايمى نمايشگاه بين المللى مشهد برگزار شد. اين نمايشگاه ميزبان بيش از 112 شركت و موسسه دولتى و خصوصى فعال در حوزه IT بود.
elecit ، مخفف electronic city است و نمايشگاه مشهد با رويكرد تخصصى در حوزه فناورى اطلاعات و e-city برگزار شد.

اله سيت 2004 كه با هدف فراهم آوردن بستر معرفى فعالان IT در حوزه مديريت شهرى و آشنايى مديران و شهروندان با رويكرد برپايى شهرهاى الكترونيك برگزار شد با ويژگى هاى خاصى همراه بود. اول اين كه حضور بيش از 200 تن از مديران ارشد مديريت شهرى و مديران و كارشناسان فناورى اطلاعات ( Information Technology ) در بخش هاى دولتى در خلال برگزارى نمايشگاه و سهم 25 درصدى شركت ها و موسسه هاى دولتى از غرفه داران اله سيت، اتفاق نيكويى را در تعامل بخش هاى دولتى و خصوصى پيرامون IT و مديريت شهرى پديد آورده بود.

همچنين براى نخستين بار نمايشگاه مشهد همراه با اولين همايش فناورى اطلاعات، نرم افزار و شهر الكترونيك با مديريت علمى دانشگاه فردوسى مشهد برگزار شد. حضور توامان نيوهاى اجرايى، علمى و آكادميك در اله سيت 2004 از شكوه خاصى برخوردار بود، چنان چه مسير توسعه مبتنى بر IT در ايران را كه بر دانش و دانايى استوار است وارد مرحله جديدى از حيات خود كرد.

سوم اين كه در روند كاربردى شدن بيشتر نمايشگاه هاى حوزه فناورى اطلاعات و تخصصى شدن نگرش ها و رويكردهاى نمايشگاهى و جلوگيرى از كارهاى موازى در كشور، شوراى عالى اطلاع رسانى كه زير نظر مهندس نصر ا… جهانگرد نماينده ويژه رييس جمهور در IT و دبير اين شورا فعاليت مى كند تصميم به بررسى طرح هاى نمايشگاهى و ارايه مجوز به آن ها گرفت كه از اين منظر هم اله سيت با اخذ مجوز به عنوان نمايشگاه تخصصى در زمين فناورى اطلاعات، نرم افزار و شهر الكترونيك منحصراً در مشهد برگزار خواهد شد.

رييس ستاد برگزارى اله سيت 2004 هم در آيين اختتاميه اين نمايشگاه خبر از ايجاد دبيرخانه دايمى اله سيت و تاكيد مقام هاى ارشد وزارت كشور، شوراى عالى اطلاع رسانى و شهردارى مشهد در برگزارى منظم آن داد.

مهندس “امير عليخانزاده” گفت: بر اساس آمار استخراج شده از سيستم ثبت متخصصين كه براى اولين بار در نمايشگاه بين المللى مشهد مورد استفاده قرار گرفت، در 3 روز اول نمايشگاه كه ويژه متخصصين بود بيش از 15000 نفر از نمايشگاه بازديد كرده اند.

وى افزود: بيش از 200 تن از مديران ارشد حوزه مديريت ش
هرى و فناورى اطلاعات نيز جزو ميهمانان ويژه اله سيت بودند.

وى با اشاره به برنامه‌هاى جنبى نمايشگاه گفت: اولين همايش فناورى اطلاعات، نرم‌افزار و شهر الكترونيك نيز با حضور صاحب نظران علمى و دانشگاهى كشور پيرامون IT، توسعه شهرى مبتنى بر فناورى‌هاى نوين و شهر الكترونيك همزمان با برگزارى نمايشگاه اله سيت برگزار ‌شد.
مديرعامل سازمان آمار، اطلاعات و خدمات كامپيوترى شهردارى مشهد گفت: درهنگام برگزارى نمايشگاه اله‌سيت 2004، گرد هم ‏آيى مديران عامل سازمان‌هاى آمار و فناورى اطلاعات شهردارى‌هاى كشور و همايش نمايندگان ICT كلان شهرها نيز برگزار شد.

وى همچنين از همايش هاى ديگرى با مديريت وزارت كشور و شهردارى مشهد در اين رابطه نام برد.
وى افزود: برپايى نمايشگاه كتاب‌هاى تخصصى درحوزه فناورى اطلاعات و نرم ا‌فزار و برگزارى مسابقه‌هاى روباتيك نيز از ديگر برنامه‌هاى جنبى elecit 2004 بود.
مهندس عليخانزاده با اشاره به فراهم آمدن فضاى تعامل مديران شهرى و متخصصان و صاحب نظران IT كشور در راستاى تحقق اهداف توسعه فناورى اطلاعات در شهردارى‌ها با برگزارى اله‌سيت گفت: وزارت كشور، سازمان شهردارى‌هاى كشور، شوراى عالى اطلاع‌رسانى، شركت ارتباطات ديتاى ايران (وزارت ICT)، دانشگاه فردوسى مشهد، پارك علم و فناورى خراسان، مركز ICT پيشرفته شرف و معاونت سياسى صدا وسيماى جمهورى اسلامى ايران، حاميان اولين نمايشگاه فناورى اطلاعات، نرم افزار و شهر الكترونيك بودند.

وى افزود: تنوع بازديدكنندگان و مخاطبان اين نمايشگاه اعم از شهرداران و مديران شهردارى‌هاى سراسر كشور و فعالان بخش دولتى و خصوصى فعال در حوزه مديريت شهرى و فعالان تجارت الكترونيك، اولين نمايشگاه فناورى اطلاعات، نرم‌افزار و شهر الكترونيك مشهد را به عنوان بستر توسعه و كاربرى فناورى اطلاعات در مديريت شهرى معرفى كرد.

كتاب هاى تخصصى IT در اله سيت

يكى از برنامه هاى جانبى و منحصر به فرد نمايشگاه فناورى اطلاعات، نرم افزار و شهر الكرونيك در مشهد برپايى نمايشگاهى كوچك از كتاب هاى تخصصى در حوزه فناورى اطلاعات و نرم افزار بود.
انتشارات اين حوزه در 7 غرفه به مساحت 300 مترمربع ، 1500 عنوان كتاب را در معرض ديد علاقه مندان، كارشناسان و دانشجويان قرار دادند.

همايش اله سيت

با تاكيد بر نقش دانشگاه در توسعه پايدار مبتنى بر فناورى اطلاعات و با هدف شناسايى نيروهاى نخبه علمى در حوزه فناورى اطلاعات، نرم افزار و شهرالكترونيك، اولين همايش اله سيت نيز همزمان با نمايشگاه فناورى اطلاعات، نرم افزار و شهرالكترونيك مشهد برگزار شد و ميزبان استادان،كارشناسان و دانشجويان فعال در مباحث علمى IT بود.
موضوع هاى ارايه شده در اولين همايش اله سيت به اين شرح است: دولت الكترونيك و شهر الكترونيك، دانشگاه مجازى و آموزش مجازى، تجارت الكترونيكى، فناورى اطلاعات در مديريت شهرى، GIS ، مديريت IT ، سيستم هاى اطلاعاتى، شهر هوشمند، مهندسى نرم افزار و سيستم هاى منبع باز.
از 183 مقاله ارسالى به دبيرخانه همايش 41 مقاله در قالب سخنرانى و 10 مقاله به صورت كارگاه آموزشى برگزار شد.

همچنين برگزارى 3 ميزگرد تخصصى با شركت متخصصان در زمينه هاى e-commerce , e-learning , e-city جز ديگر برنامه هاى اولين همايش فناورى اطلاعات، نرم افزار و شهر الكترونيك بود.
اين همايش تاكيدى بود بر تعامل و پيوند مراكز اجرايى و دانشگاهى در روند توسعه مبتنى بر IT در كشور و همزمانى آن با نمايشگاه اله سيت همگرايى علم و عمل را در اين فرايند به نمايش گذاشت.

روبات ها در نمايشگاه IT مشهد

كميته دانشجويى اله سيت نيز دست به ابتكار جالبى زده بود. آن ها با دعوت دانشجويان و گروه هاى علمى، نمايشگاه كوچك و جمع و جور روباتيك شهرى و مسابقه اى در اين زمينه برگزار كردند.

اله سيت 2004 از نگاه آمار
طبق اعلام نمايشگاه بين المللى مشهد، 15000 متخصص از اله سيت بازديد كرده اند و اطلاعات آنان در 3 روز اول برگزارى كه ويژه بازديد متخصصان بوده است در سيستم ثبت اطلاعات براى اولين بار در كشور بت شده است.

در نمايشگاه فناورى اطلاعات مشهد با اين امكان، اطلاعات متخصصان بازديد كننده به صورت برخط مورد استفاده غرفه داران قرار گرفت.

همچننين 112 شركت و موسسه در فضاى 5800 مترمربع توليدات و دستاوردهاى خود را در معرض ديد علاقه مندان قرار دادند. همچنين 60 درصد غرفه داران از شركت ها و فعالان خارج از استان خراسان بودند.

پراكندگى غرفه داران در اله سيت از حيث زمينه هاى فعاليت شامل 55 درصد نرم افزارى، 20 درصد شبكه هاى اطلاع رسانى و اينترنت، 15 درصد آموزشى و پژوهشى و 10 درصد سيستم ها و خدمات الكترونيك بود.

پايان اله سيت

اولين نمايشگاه فناورى اطلاعات، نرم افزار و شهر الكترونيك با معرفى برگزيدگان خود عصر 8 مهر 1383 در مشهد به كار خود پايان داد.
در اولين اله سيت شركت “ارتباطات فراگستر شرق” براى بهترين غرفه آرايى، “مجتمع فنى تهران” براى رفتار حرفه اى و “ميكرو نرم افزار” به عنوان غرفه تخصصى مورد تقدير قرار گرفتند.
همچنين از انتشارات شركت كننده در غرفه هاى كتاب هاى تخصصى نيز تقدير شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا