مشاور كميسيون تجارت اتاق بازرگانى:برپايى نمايشگاهى مانند جيتكس در ايران نيازمند سرمايهگذار خارجى است
دنياى اقتصاد – با توجه به واكنشهاى اخير در كشور نسبت به سرمايهگذارى خارجى، نمىتوانيم در زمينه IT بدون سرمايهگذارى مستقيم و مشترك خارجى، صادرات خدمات داشته باشيم.
دكتر على صناعى مشاور كميسيون تجارت اتاق بازرگانى در گفتوگو با خبرنگار گروه كامپيوتر ضمن بيان اين مطلب گفت: نمايشگاه جيتكس دبى با سرمايهگذارى مشترك كشورهاى حوزه خليجفارس و سرمايهگذارى مستقيم شركتهاى خارجى مانند اىبىام، دل، مايكروسافت و غيره برگزار مىشود و يك نمايشگاه بينالمللى با سرمايه مشترك از چند كشور به شمار مىآيد.
صنايعى در ادامه گفت: ايران هيچ زمانى نمىتواند به تنهايى نمايشگاهى مانند جيتكس در منطقه خاورميانه برپا كند و بايد به صورت فراملى در اين زمينه عمل شود.
وى با اشاره به افزايش ضريب نفوذ اينترنت در ايران گفت: ضريب نفوذ اينترنت در كشور از 5/1 درصد به 8/4 درصد رسيده است. اما از لحاظ آمادگى اينترنتى و IT رتبه 52 به 57 رسيده است كه اين افت نشان دهنده حركتهاى خوب در زمينه توسعه IT اما پايينتر و عقبتر از دنيا است.
وى همچنين گفت: اقتصاد دانش محور و مديريت دانش محور كه در برنامه چهارم توسعه به عنوان لايحه تقديم مجلس شد هنوز موفق به تصويب نشده است كه اين مساله از جمله مشكلات توسعه IT در كشور است.
عضو هيات علمى دانشگاه اصفهان در ادامه گفت: در كشور با توجه به توسعه مخابرات در حد متوسط استاندارد، پتانسيل بالاى نيروى انسانى و توسعه در زيرساختهاى مورد نياز IT نتوانستهايم با كشورهاى خارج ارتباط برقرا كنيم و از دانش فنى خارجىها در كشور استفاده كنيم. امير حسين سعيدى مدير مسوول ماهنامه تكفا نيز در گفتوگو با خبرنگار ما در همين زمينه گفت: مشكل برپايى نمايشگاهى مانند جتيكس در ايران وجود تحريمها است و حتى اگر بتوانيم نمايشگاه بينالمللى بزرگى در منطقه برپا كنيم شركتهاى بزرگى همچون مايكروسافت و اىبىام در اين نمايشگاه حضور پيدا نخواهند كرد.
وى ساختار شهرى را نيز مشكل ديگرى بر شمرد و گفت: نبود هتل و حتى امكان رزرو اينترنتى آنها نبود پول الكترونيكى، كمبود وسايل حمل و نقل مانند مترو و مشكلات خدماتى در سطح شهر از جمله مشكلات براى حضور شركتهاى خارجى در مايشگاههاى داخل ايران است كه اميدواريم با توسعه نمايشگاه اله كامپ و جذب شركتهاى خارجى، اين مشكلات براى مسوولين نمايان شود.
سعيدى افزود: نمايشگاه الهكامپ در سال جارى پيشرفت خوبى در زمينه ثبتنام و جذب شركتها داشته است و با توجه به اينكه ايران بزرگترين بازار خاورميانه است مىتوانيم شركتهاى خارجى را جهت حضور در نمايشگاه الهكامپ جذب كنيم.
وى واگذارى امتياز برپايى الهكامپ به مدت پنج سال به انجمن شركتهاى انفورماتيك را موجب باثباتى و پيشرفت بازار الكترونيك و كامپيوتر دانست و گفت: دولت از طريق اعمال سياستهاى نوين و رفع موانع عقد قرارداد با شركتهاى خصوصى و ارائه وام بانكى با بهره 4 درصد مىتواند موجب توسعه IT و رونق بازار شود.