تکنولوژی

گزارشی از نمایشگاه تجاری سبیت بیلیشیم (بخش اول) – بيليشيم يعنى ICT

نام نویسنده: ايمان بيک

روزنامه پول – نمايشگاه تجارى سبيت بيليشيم (Cebit Bilisim) يا سبيت اوراسيا، طى روزهاى 10 تا 15 شهريور ماه در مرکز نمايشگاهى «توياپ» شهر استانبول برپا شد و علاوه بر حاضران و بازديدکنندگان معمول، تعدادى خبرنگار نيز از چندين کشور در همسايگى ترکيه به طور ويژه به اين نمايشگاه دعوت شده بودند.

گزارشى که مى خوانيد برخلاف روال معمول قصد ندارد به اين بپردازد که فلان شرکت، فلان محصول را و يا بهمان تکنولوژى را به استانبول آورده بود، هر چند به چنين مسايلى نيز خواهد پرداخت اما هدف اصلى آن، ارايه روايت و گزارشى تاريخى از فرصتى است که دعوت به اين نمايشگاه به دست داد.

شما خوانندگان اين گزارش حتما دليل انتخاب چنين رويکرد و زاويه ديدى را درخواهيد يافت.

ناصر يعنى کمک کننده
دعوت شده اى براى حضور در سبيت استانبول – ديدارى و تهيه گزارشى – هنوزنيم ساعتى مانده تا فرودگاه استانبول، يکبار ديگر به متن دعوتنامه و مستندات مربوط به برنامه هاى سفر نگاهى مى کي.

قرار است پس از انتقال از فرودگاه به هتل با دو مسوول تماس بگيرى: مونيکا برانت مدير ارتباط با رسانه هاى خارجى دويچه مسه آگه (Deutsche Messe AG) و گونيز کارامان مدير ارتباطات بازاريابى اينترپرو.

آنگونه که از ايميل هاى دريافتى، متوجه شده اى به همراه تو، خبرنگارانى هم از کشورهايى همچون بلغارستان، سوريه، اردن، رومانى، اوکراين و قزاقستان نيز دعوت شده اند و گويا در طول سفر با آنها همراه خواهى بود؛ اما تجربيات قبلى ات مى گويد امکان برقرارى ارتباط با خبرنگاران ديگر کشورهاى جهان، خيلى سخت فراهم مى شود؛ چون همه درگير بازديد، تهيه گزارش و گفت و گو و ارسال آن براى رسانه هاى خود هستند و تو هم چنيني.

از سويى، وظيفه اى ديگر هم بر دوش دارى و آن، تغيير ديدگاه ها و نوع نگاهى است که موج رسانه هاى غربى، عليه مردم کشورات راه انداخته اند و اين، وظيفه اى بسيار سخت است، حتى سخت تر از حرفه خبرنگاري.

به ساير برنامه ها هم سرسرى نگاهى مى اندازى و کمى چشم روى هم مى گذارى …
حالا در وسيله نقليه نشسته اى تا هتل، همرات، زيد ناصر نام دارد.

خبرنگار اردنى و دبير سرويس هفته نامه IT The Star پس از خوش و بش و گپ و گفتى، شاخه اى گل را که به دست دارى در هواپيما به مناسبت روز پدر به تو داده اند به زيد هديه مى کنى و مى گويى امروز روز تولد حضرت على (ع) است.

زي، اهل سنت است و البته به امام على (ع) و ساير امامان شيعه احترام مى گذارد و از اين کار به وجد مى آيد. زيد سابقه حضور در دوره هاى قبلى سبيت استانبول را دارد و از اين نظر، هم صحبتى با او در مورد نمايشگاه، مفيد و دلپذير است. بعد هم موضوع تجربيات و اقدامات 2 کشور ايران و اردن در زمينه توسعه ICT را پيش مى کشى و دانسته هايت را در مورد ملکت عبدالله و برنامه هايش در مسير اقتصاد دانايى محور تکميل مى کني. زيد ناصر کمک ات مى کند تا اردن و ICT اردنى را بيشتر بشناسي.


سردار يعنى فرمانده

حالا در هتلي. راس ساعت 7 عصر. با همه همراهان و ميزبانان تا بروى براى اولين گردهمايى غيررسم با مديران سبيت، بر سرميزشام.

همه دست اندرکاران آمده اند از جمله شفک آلپاى مدير شرکت نمايشگاه هاى بين المللى اينتر پرو و يورگ شومبرگ ، مدير رويدادهاى بين المللى سبيت، و از تو و ديگر خبرنگاران استقبالى گرم مى کنند.

آلپاى، خود اهل قونيه است و از مراسم سالانه سماع و بزرگداشت مولانا در قونيه با تو مى گويد و…

اما شوک بزرگ براى تو در مى رسد.

همين طورى ، وقتى کنار مونيکا برانت نشسته اى، اشاره اى مى کنى به اينکه امروز در ايران روز پدر است و همچنين روز تولد تو.

همين يک کلمه کافى است تا او به همراه گونيز تدارک يک جشن تولد جمع و جور را با کيکى و شمعى و سرودى بهند.

وقتى دوباره و دوباره بابت اين اقدام تشکر مى کنى، مونيکا مى گويد: تو هم کار بزرگى کرده اى که در روز تولدت، به خاطر ما به سفر آمده اي. هم زمان آتش بازى بزرگى هم به مناسبت يکى از روزهاى ملى و اعياد ترکيه، در دور دست بر پا مى شود.

در اين شب با فرد ديگرى هم بيشتر آشنا مى شوى؛ سردار اولاک (Serdar olok) سردار نماينده شرکت توريستى ستور (Setor) که مسوول برنامه ريزى و هدايت برنامه هاى خبرنگاران است؛ جوانى بذله گو و خوش مشرب از بخش آسيايى استانبول که از همنشينى با او در طول سفر بسيار لذت مى برى و يادت مى ماند که به همراهان خارجى ات بگويى که سردار يعنى فرمانده و از آن پس همه او را Commander خطاب مى کنند.

بيليشم يعنى ICT
صبح روز 31 آگوست (دهم شهريورماه) پا به نمايشگاه مى گذارى و پيش از هر چيز، در اتاق رسانه ها (Press Room) مستقر مى شوي. همه چيز آماده است. 12 دستگاه كامپيوتر مجهز به اينترنت، فاكس، چاپگر و تلفن براى تماس هاى بين المللي.

اخبار را بررسى مى كنى و بعد در ميزگردى با حضور «شفك آلپاى» و «بورگ شومبرگ» حاضر مى شوي. اين دو، درباره برنامه هاى نمايشگاه و كلا رويكرد CeBIT در برگزارى نمايشگاه هاى منطقه اى توضيح مى دهند و جالب اينكه درمى يابى كه «بيليشم» در لغت به معناى «دانش» (Knowledge) است و هم عبارتى اختصارى به معناى ICT .

همچنين مشخص مى شود كه ام CeBIT هم ابتدا قرار بوده CeBOT باشد كه از حسن تصادف و با تبديل يك O به I، همه چيز در جهت تبديل آن به نامى براى يكى از بزرگترين رويدادهاى IT جهان فراهم شده است.

در اين جلسه به تفضيل در مورد وضعيت اقتصادى تركيه و رويكرد آن به توسعه ICT و همچنين برنامه هاى سبيب صحبت شد كه گزارش آن در صفحه 21 روزنامه پول روز پنج شنبه 12 شهريور ماه ثبت است. بعد، مى روى براى حضور و شركت در مراسم افتتاحيه نمايشگاه، مراسمى كه علاوه بر حضور جمعى از علاقه مندان، نمايندگان شركت ها و مديران نمايشگاه، شاهد حضور مقامات بلندپايه دولتى از كشور تركيه است.

وزير صنعت و تجارت، وزير حمل و نقل و ارتباطات، شهردار استانبول و رييس اتاق بازرگانى تركيه مى آيند، با حضار سخن مى گويند و با حضور خود، عزم دولت تركيه را براى توسعه ICT و حمايت از برگزارى چنين نمايشگاه هايى نشان مى دهند.

ابتدا «آلپاى» سخن مى گويد و با بيان اين كه «سبيت بيليشيم» دومين عضو بزرگ خانواده سبيت است، تاكيد مى‌كند كه «قصد داريم استانبول را به پايتخت ICT در منطقه اوراسيا تبديل كنيم.»

«آلپاى» از دو جشن بزرگ در آن روز مى گويد: جشن هفته پيروزى در تركيه و حالا هم پيروزى «سبيت بيليشيم».

بعد نوبت به «ارنست رائو»، عضو هيات مديره دويچه مسه آگ مى رسد كه از اهميت استراتژيك استانبول به عنوان نقطه اتصال اروپا و آسيا سخن بگويد.

رييس اتاق بازرگانى تركيه، اين رويداد را براى جامعه تجارت و بازرگانى اين كشور بسيار مهم ا رزيابى مى كند،‌وزير حمل و نقل و ارتباطات تركيه، سال 2004 را سال تغيير جهت مى داند و از پايش دقيق خصوصى‌سازى در عرصه ارتباطات اين كشور خبر مى دهد و «على جوشكان»، وزير صنايع و تجارت نيز با اشاره به اختصاص منابع مالى متنابه در قالب وام هاى كم بهره و كمك بلاعوض، صراحتاً به بخش خصوصى و شركت هاى كوچك و متوسط مى گويد: «ما همه چيز به شما مى دهيم. هر چه خواستيد، مستقيماً به سراغ من بياييد».

مراسم افتتاحيه كه پايان مى پذيرد، به اتاق رسانه ها بازمى گردى و در حالى كه حمايت گسترده دولت تركيه از فعالان حوزه شگفت زده ات كرده است، نگاهى به آمار و ارقام موجود از وضعيت اقتصادى تركيه و احوالات ICT در اين كشور مى اندازي… (ادامه دارد)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا