تکنولوژی

نوجوان 18 ساله تهديدى براى اينترنت

نام نویسنده: عليرضا شيرازى

شرق – ميليون ها كاربر اينترنت اين روزها شاهد شمارش معكوس و پيام تلخى در رابطه با خاموشى كامپيوتر خود در چند ثانيه آينده بوده اند. سرعت اينترنت در بسيارى از نقاط جهان به شكل محسوسى كاهش يافت، كار برخى بانك ها و موسسات دچار اختلال شد و كارشناسان نسبت به انتشار ويروس جديدى در اينترنت هشدار دادند.ويروس ساسر (SASSER) را مى توان جدى ترين تهديد شبكه در امسال دانست. جدا از سرعت بالاى انتشار اين ويروس در شبكه آنچه كه باعث اهميت آن براى كارشناسان شده شيوه عملكرد آن است.
برخلاف سيارى از ويروس هاى اينترنتى كه انتشار آنها وابسته به اشتباهات انسانى، كليك يا باز كردن اى ميل هاى آلوده توسط كاربران است ويروس ساسر با كمك يك اشكال سيستم عامل ويندوز و بدون نياز به عملكرد خاصى توسط كاربر وارد سيستم شده و آن را آلوده مى كند.

• ساسر، تهديدى براى مايكروسافت
ويروس ساسر با استفاده از اشكال موجود در برنامه LASS كه برنامه اى جهت كنترل مسائل امنيتى در سيستم عامل ويندوز مايكروسافت است و با كمك تكنيك سرريز بافر (buffer overrun) وارد و مقيم كامپيوتر قربانى شده و از آنجا به دنبال سيستم هاى ديگر موجود در شبكه و آلوده كردن آنهاست.
جالب آنكه ساسر با اختلال و قطع برخى برنامه ها و همچنين كاهش سرعت دسترسى به اينترنت امكان به روزرسانى نرم افزارهاى آنتى ويروس و حذف خود را براى كاربران مشكل كرده و حتى براى كاربران غيرحرفه اى غيرممكن مى كند. اگرچه تاثيرات اين ويروس تنها به پيام هشدار، خاموش كردن كامپيوترها و كاهش سرعت دسترسى به اينترنت محدود است اما همين خاموشى هاى مكرر سيستم ها و اختلال در شبكه باعث قطع سرويس و اختلال در شبكه بسيارى از موسسات شد.
شركت مايكروسافت در چند ماه گذشته نسبت به مشكل امنيتى توسط اين ويروس اخطار داده و برنامه اى براى رفع و به روزرسانى سيستم عامل ارائه كرده بود اما طبيعى است كه بسيارى از كاربران اين اخطارها را نخوانده اند و يا سيستم عامل خود را به روز نكرده اند بخصوص در كشورهايى مانند ايران كه اتفاقاً بالاترين درصد آلودگى به اين ويروس نيز از آن گزارش شده است به دليل سرعت دسترسى پايين به اينترنت به روزرسانى مداوم سيستم عامل براى كاربران غيرممكن است. به هر حال هنگام شيوع ويروس هايى مانند ساسر يا بلاستر كه از نقص هاى امنيتى سيستم عامل مايكروسافت بهره مى برند كاربران تنها اين شركت را مسئول مى دانند و بديهى است اعتبار سيستم عامل اين شركت نيز زير سئوال برود. از همين روست كه مايكروسافت براى اطلاعاتى كه به دستگيرى اين ويروس نويسان بينجامد صدها هزار دلار جايزه تعيين كرده است.

• پايان جنجال
در حالى كه اخبار مربوط به اين ويروس و انتشار نسخه هاى جديد آن در صدر اخبار مربوط به فناورى اطلاعات بود، خبرگزارى ها خبر ديگرى منتشر كردند. جايزه مايكروسافت كار خودش را كرد، نويسنده ويروس ساسر دستگير شد. همان طور كه تصور مى شد نويسنده اين ويروس نيز جوانى با استعداد بود نوجوان آلمانى هيجده ساله و دبيرستانى خالق اين ويروس بود و به نظر مى رسد نسخه هاى جديدتر اين ويروس نيز توسط خود او منتشر شده است اما قطعاً اين پايان ماجرا نخواهد بود. شيوه ويروس ساسر در انتشار خود قطعاً مورد توجه و الهام بخش ديگر برنامه نويسان خواهد بود و همان طور كه بسيارى از كارشناسان نيز پيش بينى كرده اند بايد منتظر ويروس هاى خطرناك تر و مرموزتر كه به همين شيوه عمل مى كنند بود.

webmaster@parseek.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا