تکنولوژی

كره‌ى جنوبى و ژاپن، آفرينندگان تحولى بى سابقه در سرعت اينترنت دنيا

نام نویسنده: در.جي. هيگينز ( منبع: اينفورميشن ويك)

بخش خبر ITiran – انجمن ارتباطات سازمان ملل بيان كرده است كه در حدود 60 تا 70 درصد از خانوارهاى كره‌ى جنوبى، از اينترنت با سرعت بالا برخوردار هستند، و همچنين در ژاپن سرعت اينترنت بسيار بالا و قيمت آن پايين است.
تيلور رينولدز( Taylor Reynolds) ، يكى از نويسندگان گزارش تهيه شده توسط اتحاديه‌ى مخابرات بين‌الملى، چنين عنوان كرده است كه 60 تا 70 درصد از خانوارهاى كره‌ى جنوبى از پيوند به باند گسترده‌ى اينترنت برخوردار هستند.
وى همچنين افزوده است كه پيوند به باند گسترده تنها قسمتى از زندگى‌ى روزانه‌ى آنها را تشكيل مى‌دهد. خانوارهاى يادشده از اين امكان براى بازديد پست الكترونيك ، گپ دوستانه، موزيك و براى انجام كارهاى گوناگون استفاده مى‌كنند.
باند گسترده در حقيقت براى ناميدن پيوند به اينترنت با سرعت بالا به كار مى‌رود و به وسيله‌ِ‌ى متصل كردن رايانه به خط تلفن و استفاده از DSL ( مشترك خط ديجيتال) ، كار مى‌كند. كاربران از باند گسترده براى انتقال موزيك، فيلم و برنامه‌هاى مورد نظرشان، از اينترنت به رايانه‌ى خود، استفاده كرده و افزون بر اين، آنان براى مكالمه‌ى راه دور اما با هزينه‌ى كم از آن استفاده مى‌كنند.
گزارش منتشر شده در نشريه‌ى ITU ، با عنوان ” تولد باند گسترده” در بارده‌ى كاربران اينترنت توضيحاتى داده است. نگارنده‌‌ى مقاله‌ى يادشده چنين بيان كرده كه در سراسر دنيا 63 ميليون نفر از كاربران در اوايل سال 2003، از باند گسترده استفاده كرده و 3/1 ميليون نفر كاربران خط ثابت و 6/1 ميليون نفر كاربران خط سيار بوده‌اند.
بيش از 10 ميليون نفر از كاربران با سرعت بالاى اينترنت، تنها در كشور كره‌ى جنوبى بوده و آمار بدست آمده نشان مى‌دهد كه 3/21 درصد از كاربران از باند گسترده برخوردار بوده و اين آمار در هونگ كونگ 9/14 درصد و در كانادا 2/11 درصد است.
كشور ژاپن به تازگى با آمار 1/7 درصد كاربر باند گسترده در مكان دهم در دنيا قرار گرفته است، اما برآورد مى‌شود كه اين كشور مدت زمان مديدى را در اين جايگاه سپرى نكرده و به زودى مقام اول در جهان را كسب كند، زيرا هم اكنون، سريعترين و در عين حال ارزانترين پيوند به اينترنت، در اختيار كاربران ژاپنى قرار گرفته است.
هزينه‌ى سرويس باند گسترده در ژاپن، در حدود 25 دلار در هر ماه است. عضويت ماهيانه، بدون محدوديت در زمان پيوستن به اينترنت بين 30 تا 50 دلار بوده و اين بها در مقايسه با يگر كشورها، به ميزان‌ چشم‌گيرى پايين است.
درخور توجه است كه سرعت انتقال داده‌ها از اينترنت به رايانه‌ى كاربران در اين كشور، برابر با 26000 كيلو بايت در هر ثانيه است. كاربران ژاپنى قادر خواهند بود كه يك فيلم كامل را در زمانى كمتر از 20 دقيقه، از اينترنت به رايانه‌ى خود انتقال دهند و در كشور كره‌ى جنوبى براى همان فيلم، مدتى زمانى در حدود 26 دقيقه، مورد نياز است.
Reynolds در اين باره گفته است: « انتقال يك فيلم از اينترنت به رايانه‌، كمتر از زمانى كه براى مشاهده كردن آن اختصاص مى‌دهيد، وقت شما را خواهد گرفت! »
انجام دادن چنين كارى در ديگر كشورهاى دنيا بسيار زمان بر خواهد بود. در امريكا 6 ساعت و در سويس 12 ساعت از وقت شما براى انتقال دادن تنها يك فيلم اشغال خواهد شد. Reynolds بر اين باور است كه علت موفقيت ژاپن و كره‌ى جنوبى در سرعت بالاى اينترنت، وجود رقابت بسيار ميان سرويس دهندگان باند گسترده است. افزون بر اين دولت‌هاى دو كشور يادشده امتيازاتى چون كاهش قيمت چشم گير، براى كاربران باند گسترده در نظر گرفته‌اند.
Reynolds همچنين بيان كرده است: « در علم اقتصاد، هر جا كه پاى رقيبى در ميان نبوده و حق انتخاب وجود نداشته باشد، قيمت‌ها افزايش يافته و پيشرفت در آن زمينه به آرامى صورت مى‌گيرد. »

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا