استارتاپ

توسعه‌ی ابزارهای نظارتی دیجی کالا برای کنترل قیمت‌ها

دیجی‌کالا اعلام کرد با هدف حمایت از مشتریانش ابزارهای نظارتی تازه‌ای را برای کنترل قیمت‌های فروشندگان در پلت‌فرم مارکت‌پلیس به کار گرفته است.

مارکت پلیس دیجی‌کالا بستری است که این شرکت از چند ماه قبل راه‌اندازی کرده که حالا به گفته این شرکت بیش از 15 هزار فروشنده در سطح کشور روی آن مشغول به فروش کالا هستند. تعداد کالاهای دیجی‌کالا روی این پلت‌فرم به بیش از 700  هزار نوع می‌رسد چیزی که باعث شده کنترل و نظارت بر آن در دسته‌های محصولی مختلف و متنوع و در شرایط پرتلاطم قیمتی با ابزارهای کنترل دستی به شدت دشوار و پیچیده شود.

حالا دیجی‌کالا در بیانیه مطبوعاتی‌اش می‌گوید به کمک تکنیک‌های داده کاوی تلاش می‌کند  روی بحث‌های قیمتی که در شرایط امروز جامعه حساسیت زیادی هم دارند کنترل بیشتری را انجام دهد.

بزرگترین سایت تجارت الکترونیکی ایران طی ماه‌های اخیر و به دنبال بحران‌هایی که در بازار ارز و به دنبال آن در بازارهای دیگر پیش آمد و موجب کند شدن فضای واردات به کشور شد همچون سایر عرضه کنندگان کالا با مشکلاتی در تامین کالا مواجه شد. حالا به نظر می‌رسد با توسعه مارکت‌پلیس دیجی‌کالا تلاش دارد  ابزارهای نظارتی خود را قدرتمندتر کند تا جلوی سواستفاده احتمالی از این بستر را بگیرد.

متن کامل بیانیه دیجی‌کالا به شرح زیر است :

 ” دیجی‌کالا در راستای مهم ترین اصل خود، مشتری‌محوری، در حال بهبود و توسعه‌ی  ابزارهای نظارتی و کنترل بیشتر بر قیمت‌های فروشندگان در پلتفرم مارکت‌پِلیس (Marketplace) است که بخشی از این ابزارها هم اکنون اجرایی شده‌اند. این ابزارها با تکنیک‌های داده‌کاوی (Data Mining) توسعه پیدا کرده‌اند و  برای حفظ تجربه‌ی با اطمینان خرید مشتریان  در شرایط فعلی اقتصادی، ضروری هستند.

دیجی‌کالا در حال حاضر با 15 هزار فروشنده در سطح کشور همکاری می‌کند و این فروشندگان بیش از 700 هزار نوع کالا در پلتفرم مارکت‌پِلیس به طور مستقیم عرضه می‌کنند. کنترل و نظارت بر این تعداد کالا در دسته‌های محصولی مختلف و متنوع در شرایط پرتلاطم قیمتی با ابزارهای کنترل دستی و تنها استفاده از نیروی انسانی، به شدت دشوار و پیچیده است. از این روی طراحی این ابزارهای هوشمند آغاز شده است تا خطاها در کنترل و نظارت به حداقل ممکن کاهش یابد.

هم‌اکنون کالاها در دیجی‌کالا به سه گروه تقسیم شده‌اند:

1. کالاهایی که روی آن‌ها قیمت مصرف‌کننده درج شده است: تا کنون 20 هزار نوع از این کالاها شناسایی شده‌ (این آمار روزانه در حال افزایش است)  و امکان ثبت قیمت‌ بیشتر از قیمت درج شده روی محصول برای هیچ فروشنده‌ای ممکن نیست. این کالاها در وب‌سایت دیجی‌کالا با ذکر عبارت «قیمت مصرف‌کننده» از بقیه متمایز شده‌اند. مواد غذایی و محصولات تند مصرف نمونه‌ای از این گروه کالایی است.

2. کالاهایی که قیمت روی آن‌ها درج نشده است اما لیست قیمت قطعی و به‌روز از طرف واردکنندگان  رسمی، تولیدکنندگان یا اتحادیه‌های مربوطه برای آن‌ها وجود دارد. برای این گروه از کالاها نیز، قیمت‌های موجود در لیست به عنوان حداکثر قیمت مجاز در نظر گرفته شده است و هیچ فروشنده‌ای در پنل خود مجاز نیست که قیمتی بیشتر از آن  برای این گروه از کالاها تعیین کند. محصولات برخی از  برندهای معتبر  لوازم خانگی در این دسته قرار می گیرند. برای گسترش این لیست‌ها به کمک اتحادیه‌ها و سایر نهادهای نظارتی نیازمندیم.

3. دسته‌ی سوم کالاهایی هستند که نه قیمتی بر آن‌ها درج شده است و نه لیست قیمت قطعی برای آن‌ها وجود دارد. با بهره گیری از تکنیک‌های تشخیص تغییرات قیمتی نامتعارف (Price Anomaly Detection) و قوانین طراحی شده، از افزایش ناگهانی و غیرمنطقی قیمت‌ها توسط فروشندگان برای این گروه از کالاها جلوگیری خواهد شد. این روش در مراحل ابتدایی کار خود قرار دارد و به مرور زمان دقت آن افزایش و خطاها کاهش می‌یابد.

تلاش داریم با به کارگیری تمامی امکانات داخلی و ظرفیت علمی و فنی کشور ابزارهای نظارتی جدید را  برای کنترل دقیق‌تر قیمت‌ها در بخش مارکِت‌پلیس توسعه دهیم. تجربه‌ی با اطمینان خرید برای کاربران، حتی در شرایط پرچالش اقتصادی، اصل تخطی‌ناپذیر  دیجی‌کالاست و بدین منظور  مجموعه‌‌ای از ‌ اقدامات برای همین شرایط  طراحی شده که همزمان با اجرایی شدن آن‌ها اطلاع‌رسانی خواهند شد. برای توسعه‌ی بیشتر این ابزارها و بهبود فرآیندهای کنترلی به کمک و ایده‌های دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و استارت‌آپ‌ها نیازمندیم و از پیشنهادهای جدید و نوآورانه استقبال می‌کنیم. “

مرتبط: 

دیجی‌کالا نگاهی از درون

نامه بنیانگذاران دیجی‌کالا به کارکنان

بیانیه دیجی‌کالا درباره مسایل اخیر بازار موبایل

منبع : روابط عمومی دیجی‌کالا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا