تکنولوژی

درباره نسلی که با اینترنت بزرگ شد

نام نویسنده: ندا لهردی

زمانی شیوع اعتیاد به انواع مخدر در میان جوانان نسل ما دغدغه مهمی برای خانواده ­ها و معضل بزرگی برای جامعه بود. حالا اما با نسلی روبه رو هستیم که با دنیای تکنولوژی توانسته تعریف عمومی از اعتیاد را هم عوض کند. آن­ ها اصلا از اینکه “معتاد به اینترنت” خوانده شوند، ابایی ندارند؛ چون با اینترنت بزرگ شده و رشد کرده ­اند. آن­ ها نسل قدرتمندی هستند که پشتوانه ­ای به بزرگی تمام اطلاعات دنیا را تنها با دسترسی به اینترنت در اختیار دارند؛ نسلی که در دنیا با نام نسل Y شناخته می ­شود و ترجیح می­ دهد به جای آنکه سخت کار کند، از هوش و اطلاعاتی که در اختیار دارد برای راحتی بیشتر بهره بگیرد. نسل Y در همه دنیا افرادی هستند که در اواسط دهه 1980 تا نیمه دهه 1990 به دنیا آمده ­اند و با این اوصاف متولدین دهه 70 شمسی با این نسل هم عصر هستند.

نماد کلی زندگی متولدین این نسل بیشتر از آنکه کفش ­های ورزشی اسپورت باشد، موبایل ­های هوشمند است که می ­توانند به آن­ها برای انجام امور مختلف کمک کنند. آن­ها برخلاف هم­ نسلان ما که رویای میلیونر شدن در بازار کار را در سر داشتیم، ترجیح می­ دهند خودشان با ایجاد کسب و کارهای ساده اما سودآور در قالب استارت ­آپ­ ها به اهداف شان برسند و جهان را تغییر بدهند. ابزار کار در دنیای دهه هفتادی ­ها همین موبایل ­های هوشمند و لپ­ تاپ­ های کاملا قابل حمل و هوشمند هستند. به کمک همین ابزارها آن­ ها می ­توانند همیشه و همه­ جا آنلاین باشند، به اطلاعات مورد نیازشان دسترسی داشته و در واقع با تمام دنیا مرتبط باشند. با این اوصاف قابل درک است که آن­ها ترجیح می ­دهند از طریق ایمیل و اپلیکیشن­ های پیام ­رسان با دیگران در ارتباط باشند تا به صورت چهره به چهره.

آن­ها از تمام امکانات سخت ­افزاری و نرم ­افزاری عصر تکنولوژی استفاده می کنند تا بتوانند دنیای خودشان را به شکلی که می ­خواهند شکل داده و یا تغییر بدهند. در واقع برای آن­ها تکنولوژی چیزی بیش از یک وابستگی صرف است، چون همان روشی است که از آن برای کشف، درک و تجربه جهان پیرامون­ شان بهره می ­گیرند. شاید به همین دلیل هم هست که انتظارات و توقعات آن­ها از موقعیت ­ها و رویدادهای مختلف زندگی تفاوت زیادی با دیدگاه­ های نسل ما دارد. بسیاری از دهه هفتادی ­ها مهم ­ترین ناشناخته­ های جهان را به کمک اینترنت کشف و تجربه می ­کنند. بنابراین چندان عجیب نیست که آن­ها اغلب طرفدار تیم فوتبال کشوری هستند که هرگز از نزدیک ندیده ­اند، اما به خوبی فرهنگ و علایق مردم آن را می­ شناسند.

در بررسی­ های انجام شده توسط یک موسسه تحقیقاتی مشخص شده است که بیش از هفتاد درصد از متولدین دهه 70 شمسی یا همان نسل Y ترجیح می ­دهند پول­شان را صرف تجربه کردن اتفاقات جدید و مهیج بکنند تا خرید اجناس و محصولات مختلف. آن­ها اعلام کرده ­اند که دوست دارند تا جایی که امکان دارد سفر کنند و نادیده ­های جهان را ببینند و تجربه کنند. با این اوصاف تعجبی ندارد که در یک  نظرسنجی بین ­المللی مشخص شد بیش از 36 درصد افراد این نسل معتقدند که هدف تجارت و کسب و کارها باید بهبود شرایط عمومی جامعه باشد تا تجربه مردم از زندگی بهتر شود. آن­ها کمتر از نسل ­های گذشته­ شان به زندگی لوکس و پر زرق و برق علاقه دارند و بیشتر ترجیح می­ دهند شیوه انعطاف­ پذیر و هوشمندی را در روابط­شان انتخاب کنند تا بتوانند با تغییرات راحت ­تر همراه شوند. به این ترتیب کاملا منطقی به نظر می­ رسد که برای 90 درصد آن­ها چک کردن موبایل هوشمند و سر زدن به شبکه­ های اجتماعی در کنار مسواک زدن و صبحانه خوردن، به یکی از عادت ­های معمول صحبگاهی ­شان تبدیل شود.

روابط اجتماعی برای این افراد اهمیت زیادی دارد، تا جایی که 71 درصد آن­ها اعلام کرده ­اند که هیچ اعتنایی به ممنوعیت ­های ایجاد شده توسط ادارات و شرکت­ ها برای استفاده از فضای مجازی در امور غیر کاری، نمی ­کنند. 66 درصد آن­ها حتی معتقدند که کارفرمایان نباید فعالیت ­های آنلاین کارمندان شان را کنترل کنند و به این علت اغلب ­شان به داشتن هویت ­های متفاوت در دنیای آنلاین و آفلاین باور دارند. تحقیقات انجام شده توسط یک موسسه تحقیقات بین­ المللی در این زمینه نشان می ­دهد که تا پایان سال 2016 تقریبا حدود 60 درصد نیروی کاری در اغلب کشورهای جهان از افراد نسل Y بوده ­اند. نکته جالبی که در نتایج این تحقیقات وجود دارد این است که آن­ها در نظرسنجی ­ها اعلام کرده ­اند که خواستار حقوق پرداختی بیشتر برای ساعت کاری کمتر هستند و به برنامه کاری انعطاف­ پذیرتری برای ایجاد تعادل بیشتر میان زندگی کاری و شخصی خودشان نیاز دارند. به همین دلیل هم 65 درصد آن­ها به دنبال دور کاری و انجام کارها از خانه هستند. در واقع آن­ها به پشتوانه دسترسی ایمن به اطلاعات و امکان انجام امور مختلف به صورت مجازی و از راه دور می ­توانند به راحتی این اطمینان خاطر را به کارفرمایان بدهند که از عهده انجام این کار برخواهند آمد. هر چه باشد آن­ها نسل اینترنت هستند!

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا