منبع : آی تی ایران نسخه چاپی
من و شما هم مقصریم که در اینستاگرام نویسنده، سلبریتی و طنزپردازی را دنبال می کنیم که از آن شبکه درست استفاده نمی کنند.
استفاده از شبکه های اجتماعی تابع رفتارهای خاصی است و همین رفتار است که ماهیت هر کدام آنها را از هم متفاوت می کند. هر کدام آنها برای هدف و استفاده خاصی طراحی و توسعه داده شده اند اما به نظرم کاربران ایرانی متخصص عوض کردن کاربری همه چیز هستند. علت و ریشه اش را نمی دانم اما تا بوده همین بوده است. شاید عادت به این سبک زندگی کرده ایم و در شبکه های اجتماعی آنگونه که خودمان می پسندیم رفتار می کنیم. حتی فکر می کنم نمی شود نام بومی سازی روی آن گذاشت زیرا به کلی ماهیت برخی از آنها را تغییر می دهیم. مثلا نویسندگان بزرگی را می شناسم که در اینستاگرام می نویسند. اما سوال این است، کاربری این شبکه اجتماعی نوشتن است؟ اصلا اینستاگرام را توسعه داده اند برای نویسندگان یا توسعه یافته تا هرکس بتواند عکس لحظه اش را اشتراک گذاری کند؟ حتی بسیاری نمی دانند اینستاگرام جای بارگزاری هر نوع عکس هم نیست و مخصوص عکاسی با موبایل است. جالب است بسیاری آن را تبدیل به مکانی برای فروش و بازاریابی و معرفی محصول خود کرده اند و اتفاقا کاربران زیادی هم جذب این صفحه ها می شوند.
حال اگر این رفتارها از یک کاربر معمولی سربزند اشکالی بر او نیست اما وقتی میبینم فلان نویسنده بزرگ در اینستاگرام می نویسد، دلم میسوزد. واقعا نمیدانم رفتار کاربران باعث شده او به نوشتن در شبکه اجتماعی عکس روی آورد یا رفتار وی باعث شده برخی نیز به پیروی از او بنویسند و رفتارشان عوض شود؟
از آن بدتر این است که می بینم همان نویسنده بزرگ که کتابها از او خوانده ام وقتی در شبکه احتماعی می نویسد از غلط های مرسوم مانند (میخاهم به جای میخواهم) استفاده می کند!!!
اصلا شاید من و شما هم مقصریم که در اینستاگرام نویسنده، سلبریتی و طنزپردازی را دنبال می کنیم که از آن شبکه درست استفاده نمی کنند. اگر دنبال نکنیم مجبور می شوند به جایگاه درست خودشان برگردند. نویسنده برود وبلاگ بنویسد، عکاس برود اینستاگرام عکس بگذارد و هر چیز سر جای خودش باشد.
حال بیایید به شبکه های اجتماعی پیام رسان موبایلی دقت کنیم. به نظرم اینها نیز تبدیل به سرگرمی شدهاند. تلگرام که در حال حاضر محبوب ترین آنها در ایران است مملو از کانال های سرگرمی و محتوای بی ارزش شده است. کانال ها و گروه های جک، خانواده و دوستی در ایران محبوب تر از کانال های خبری و نشر اطلاعات هستند. آیا هدف گذاری توسعه دهندگان این بوده یا مردم کشورهای دیگر هم مانند ما از این شبکه ها استفاده می کنند؟
با همه اینها باز هم باید خوشحال بود که آن نویسنده تنها بسترش را اشتباه یافته است اما در این میان عده ای سودجو سوءاستفاده هایی از این شبکه ها می کنند که هیچگونه قابل توجیه نیست. البته اینجا کاملا کاربر را مقصر می دانم که با عضویت در کانال هایی مانند "گیزمیز" و "بدندید" و از این دست با محتواهای بی ارزش باعث ایجاد شغل های کاذب و درآمدهای آنچنانی برای آنان که نمی خواهم لفظ مدیر را برایشان به کار ببرم شده ایم.
در نهایت فکر می کنم اینها عادات غلطی هستند که باید از فرهنگ عمومی کاربران حذف شوند.
موارد موضوعی مرتبط
نظرها
شما هم نظری دارید؟
در مورد اینستاگرام مطلبتون بیشتر به دیدگاه صرف مرتبط با صنعت ای تی برمیگرده فکر می کنم. خاصیت شبکه های اجتماعی ایجاد اجتماع های جدید هست. خیلی ها کسب و کارهای جدید روی اینستاگرام ایجاد کردن، خیلی از منبع یابی ها رو میشه تو اینستاگرام انجام داد، همچنین اینستاگرام یک شبکه نیست، اسم کامل ترش، رسانه اجتماعی هست، که تمام خاصیت های عصر جدید رو داره، یک رسانه یک طرفه نیست که صرفن شنونده اون باشی، میتونی نقدش کنی، میتونی با برودکستر صحبت کنی و مهم ترین خاصیتش تاثیر گذاری هست. البته مطلبی که نوشتید در مورد "نوشتن در اینستاگرام" درست هست، کمی نوشتن سخته ولی تاثیر گذاری باید از طریق عکس، موشن گرافی یا ویدئوهای کوتاه باشه. در اینده، رسانه های اجتماعی، دنیای جدیدی رو به افراد نشون میدن.
پنجشنبه 26 بهمن 1396 ساعت 03:50
چرا عادات غلط ؟
برای نویسندگانی که برای نشر نوشتارهای خود می بایست سختی های فراوان بکشند با استفاده از شبکه های اجتماعی نامبرده بیشتر در دسترس مخاطب هستند. و مزیت بیشتر آن اینست که این شبکه ها فقط به مکانی برای ارائه ی احمق ها(اشاره به اخرین مصاحبه امبرتو اکو )
نمی شود.
سه شنبه 8 تير 1395 ساعت 10:45
سلام . بسیار ممنونم بابت این مطلب . بنده خودم شخصات خیلی با شما موافق هستم . مرسی که بیان کردید این موضوع رو
سه شنبه 3 فروردين 1395 ساعت 04:32
سلام . بسیار ممنونم بابت این مطلب . بنده خودم شخصات خیلی با شما موافق هستم . مرسی که بیان کردید این موضوع رو
سه شنبه 3 فروردين 1395 ساعت 04:32
نویسنده محترم ربان شبکه های اجتماعی زبانی مردمی و عام است گرچه پارادیم این حضورمردمی ناخوداگاهانه و بر سر تقلیدو تکفیر حاصل شده است تقلید از غربیه هایی که خالق این رویکرد بوده اند و تکفیر فرهنگ کتابخوانی و تخصصی گرایی در هر حیطه مسلم است که ارسال عکس چه از نوع موبایلی یا حرفه ایی یا نویسندگان از نوع خاطره تا اثرات وزین هیچ منافاتی با اصل و منشا این رسانه نداردبهتر است شما رسالت رسانه را بیابید و صراحتا به استفاده رسانه با مردم بودن و زبان مردم بودن را در هنر پسامدرن احساس میکنید که تمام هنر به رسالت گویایی خود متکی است با هر زبان و نمادی میتوان سخن گفت ایستاگرام یا وبلاگ و یا هر چیز که بتوان با ان سخن گفت به ازادی انتخاب انسانیت چراغ سبز حرکت مداوم و سریع قرن را اهدا میکندو شما به دید توهین و به کاربر ایرانی که نمیداند و نمیتواند و چرا چنان میکند غایت تفکر غیر ملی میباشد چرا باید خودمان را اینگونه تحقیر کنیم موسسههایی بزرگ خارجی خبرگراریهای تایمز و ....در اینستاگرام فعالیت دارند ایا شما باچه دلیلی بهانه تحقیر مردم ایران را فراهم میکنی و به نوع نگارشیک نویسنده که ازکلمات مخاورهایی استفاده میکند یا عکس و نقاشی و حرفعهایی یاوسیلهایی برایتبلیغات استفاده میکند برچسب تحقیر میچسبانی بهتر است کمی مطالع کنی و کمی بیبینی بعد نظر بدهید
يكشنبه 9 اسفند 1394 ساعت 01:01
درود
سخنان زیبایی در این زمینه درج کرده اید
مهم ترین مشکل ما در شبکه هایی اجتماعی این است که ما آن را با شهر بازی اشتباه گرفته ایم و هر جا هر کاری که میخواهیم انجام میدهیم و بعد هم میگویم برای سرگرمی است و نهایتش این است که آن را پاک میکنیم...
يكشنبه 25 بهمن 1394 ساعت 05:40
درود
سخنان زیبایی در این زمینه درج کرده اید
مهم ترین مشکل ما در شبکه هایی اجتماعی این است که ما آن را با شهر بازی اشتباه گرفته ایم و هر جا هر کاری که میخواهیم انجام میدهیم و بعد هم میگویم برای سرگرمی است و نهایتش این است که آن را پاک میکنیم...
يكشنبه 25 بهمن 1394 ساعت 05:38
عرض سلام وخسته نباشید
دیدگاه جالبی بود واقعا
ممنون
دوشنبه 5 بهمن 1394 ساعت 05:11