تکنولوژی

ایلان ماسک کیست؟

نام نویسنده: مهیار مهرجو

ایلان ریو ماسک(Elon Reeve Musk) یک مهندس و مخترع آمریکایی-کاندایی است که در 28 ژوئن 1971 در آفریقای جنوبی متولد شده است. او مدیرعامل و موسس SpaceX، مدیرعامل تسلا موتورز، رئیس SolarCity، رئیس OpenAI، موسس Zip2 و همچنین موسس PayPal است. ارزش این شرکت‌هایی که گفتیم بیش از 12.7 میلیارد دلار است که همین موضوع این نابغه را در لیست 100 ثروتمند اول دنیا در رتبه 83 قرار داده است. ماسک با هدف تغییر جهان و زندگی بشر، SolarCity، SpaceX و تسلا موتورز را تاسیس کرده است. هدف او از این کمپانی‌ها کاهش گرمای کره زمین است.

 

دوران کودکی

مایه ماسک(مادر ایلان) یک مدل کانادایی است و پدر او هم(ارول ماسک) یک مهندس الکترومکانیک متولد آفریقای جنوبی است. ایلان یک برادر کوچکتر از خود به نام کیمبال دارد که تنها یک سال پس از او به دنیا آمده است. همچنین یک خواهر کوچکتر که متولد 1974 است این خانواده را کامل می‌کند. متاسفانه زندگی پدرومادر او طولانی نبوده است و آنها سال 1980 طلاق می‌گیرند. ایلان هم بیشتر کودکی را پیش پدرش در آفریقا می‌گذراند.

ایلان ماسک در 10 سالگی علاقه‌ی شدیدی به کامپیوتر نشان می‌دهد و کد نویسی را خودش بدون مربی یاد می‌گیرد و در سن 12 سالگی یک کد برنامه نویسی را به یک شرکت بازی سازی به قیمت 500 دلار می‌فروشد. نکته جالب اینکه نسخه آنلاین آن بازی هم اکنون هم رایج است و خیلی از افراد آن را بازی می‌کنند.

ماسک در دوران کودکی به شدت مورد اذیت و آزار قرار گرفته است. یکبار هم او را به بیمارستان بردند زیرا یک گروه به او حمله می‌کنند و آنقدر او را کتک می‌زنند تا از حال می‌رود. ماسک پیش از اینکه 18 سالش تمام شود به کانادا می‌رود تا مدتی پیش مادرش زندگی کند.

 

دوران دانشگاه

ماسک در سن 19 سالگی به دانشگاه کویین در اونتاریو رفت. دو سال بعد او به دانشگاه پنسیلوانیا رفت و از آنجا لیسانس فیزیک گرفت. بعد از آن هم از دانشگاه وارتون لیسانس اقتصاد گرفت.

در سال 1995 یعنی زمانی که 24 سال داشت به کالیفرنیا مهاجرت کرد و از دانشگاه استنفورد دکتری فیزیک کاربردی و علم مواد گرفت و در سال 2002 هم به یک شهروند آمریکایی تبدیل شد.

 

زندگی حرفه‌ای

Zip2

در سال 1995 میلادی ایلان به همراه برادرش Zip2 را به راه انداخت. آنها این شرکت را با 28 هزار دلاری که از پدرشان قرض گرفتند تاسیس کردند. این شرکت که یک راهنمای اینترنتی شهر بود با کمپانی CitySearch ادغام شد و مجموعا ارزشی حدود 300 میلیون دلار پیدا کرد. سال 1999 هم ایلان ماسک این کمپانی را ترک کرد و از فروش آن 7 درصد سهم برد که می‌شود 22 میلیون دلار.

 

X.com و Paypal

در ماه مارس همان سال 1999 ایلان ماسک X.com را با 10 میلیون دلار از پولی که از Zip2 به دست آورده بود راه اندازی کرد. این شرکت هم که در حوزه اقتصادی فعال بود یک سال بعد با کمپانی Confinity ادغام شد. حاصل این ادغام شکل گرفتن PayPal در سال 2001 بود. ایلان ماسک هم آن زمان مدیرعامل پی‌پل بود و رشد بی‌نظیر این شرکت را رهبری می‌کرد. برای امنیت بیشتر و پیشرفت کار ایلان ماسک پی‌پل را از سیستم‌عامل یونیکس به ویندوز مایکروسافت برد. در اکتبر سال 2002 هم سهام پی‌پل توسط eBay به قیمت 1.5 میلیارد دلار خریداری شد. ایلام ماسک هم که 11 درصد از سهام این شرکت را داشت، 165 میلیون دلار به جیب زد.

 

SpaceX

سال 2002 اما ایلان ماسک به سمت علاقه خود که فضا بود حرکت کرد. در این زمینه هم فعالیت‌های بسیاری داشت و تا آنجا پیش رفت که با ناسا همکاری‌های متعددی را آغز کرد و موشک‌های فراوانی هم به فضا پرتاب کرد که از جمله موفق‌ترین آنها فالکون 9 بود. فعالیت‌های ماسک هم‌اکنون هم در SpaceX ادامه دارد و در حال حاضر فالکون قوی‌ترین موشک ساخته شده در دنیا است. هدف اصلی او در این زمینه کاهش هزینه سفر به فضا بوده است. او همچنین در فکر راه اندازی تورهای فضایی در سال 2022 است.

این مطلب را هم بخوانید: ایلان ماسک : راکت فالکون ۹ آماده پرتاب مجدد است

تسلا موتورز

شاید همه ما ایلان ماسک را با تسلا بشناسیم. اما جالب است بدانید تسلا سال 2003 توسط مارتین ابرهارد تاسیس شد. ایلان ماسک اما سال 2008 به این کمپانی رفت و در سمت مدیرعامل مشغول به کار شد، سمتی که تا همین امروز هم آن را حفظ کرده است. خودروهای تسلا خودروهایی تمام الکتریکی هستند که با باتری حرکت می‌کنند. حتی برق ایستگاه‌های شارژ تسلا هم از انرژی خورشیدی تامین می‌شود تا این خودرو هیچ آسیبی به طبیعت نزند. مدل رودستر این خودرو سال 2008 در 31 کشور بیشتر از 2 هزار 500 دستگاه فروش داشته است.

پیشرفت چشمگیر تسلا و پیش‌فروش خودروهای این کمپانی باعث شد تا خودروسازان بزرگ هم احساس خطر کنند و شروع به تولید خودروهایی با سوخت ترکیبی کنند. از خودروسازانی که پیشگام شدند باید به مدل آی8 از ب‌ام‌و، تویوتا Rav4 مدل EV و مرسدس‌بنز کلاس A و B اشاره کرد.

این مطلب را هم بخوانید: ایلان ماسک در جنگ با خودروهای بنزینی

ایلان ماسک پس از موفقیت‌های بی‌نظیر در تسلا، در این کمپانی متوقف نشد و شرکت‌های دیگری را نیز تاسیس کرد که همه آنها هم موفق بودند. از جمله این شرکت‌ها باید به Solar City، Hyperloop و Open AI اشاره کرد.

زندگی شخصی

ایلان ماسک به استفاده از انرژی‌های خورشیدی بسیار علاقه‌مند است. این نابغه 45 ساله به یک شرکت ژاپنی جهت تحقیق در زمینه انرژی خورشیدی 250 هزار دلار کمک کرده است. او همچنین به یک موسسه تحقیقاتی در زمینه زندگی آینده بشر، 8 میلیون دلار کمک کرد.

او زمانی که در کانادا درس‌ می‌خواند با دختری که هم‌دانشگاهی‌اش بود ازدواج کرد. آنها سال 2000 ازدواج کردند اما این ازدواج 8 سال بیشتر دوام نیاورد. نکته جالب اینکه حاصل این ازدواج 6 پسر بود. البته پسر بزرگ آنها زمانی که 2 هفته از تولدش گذشته بود به دلیل بیماری سندروم فوت شد. پس از فوت فرزند اول، آنها سال 2004 صاحب یک دوقلو شدند و سال 2006 هم یک سه قلو و سال 2008 هم از همسرش جدا شد و با یک بازیگر انگلیسی آشنا شد که سال 2010 با او ازدواج کرد. البته این ازدواج هم خیلی پایدار نبود و سال 2012 از رایلی هم جدا شد. اما داستان پیچیده‌تر هم شد، ایلان ماسک سال 2013 دوباره با رایلی(همسر دومش) ازدواج کرد. این ناکامی‌ها پس از ازدواج مجدد هم درست نشد و سال 2014 ماسک دوباره درخواست طلاق داد اما این بار این اتفاق نیافتاد و جدا نشدند. پس از این هم ماه مارس سال جاری میلادی رایلی درخواست طلاق از ایلان ماسک را داد که این موضوع هنوز در دست بررسی است.

تقدیرنامه و جوایز

دکتری افتخاری طراحی از Art Center College of Design

دکتری افتخاری مهندسی هوافضا از دانشگاه Surrey

دکتری افتخاری مهندسی تکنولوژی از دانشگاه Yale University

سال 2011 در گزارش فوربس به عنوان یکی از 20 مدیرعامل برتر دنیا

سال 2014 برنده جایزه جهانی تکنولوژی

سال 2015 عضو افتخاری IEEE

و ده‌ها جایزه و مدال گوناگون دیگر کارنامه درخشان کاری ایلان ماسک را کامل می‌کند.

مطالب مرتبط:

ایلان ماسک: اپل دیر دست به کار شده است

طرح جدید ایلان ماسک برای حمل و نقل افراد

منبع : آی‌تی‌ایران

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. بازتاب: buy green xanax online

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا