تکنولوژی

ابرینو؛ سرویس ابری امن ایرانی

نام نویسنده: مهیار مهرجو

نشست خبری ابرینو امروز صبح در ساختمان شماره 2 سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزار شد. در این نشست چهار نفر از مدیران شرکت آتنا و خبرنگاران حوزه آی‌تی حضور داشتند. ابتدا مراسم با صحبت‌های باقر بحری (عضو هیئت مدیره) شروع شد و با صحبت‌های گلمر بحری (عضو هیئت مدیره) و جعفر محمدی (مدیرعامل ابرینو) ادامه پیدا کرد و در نهایت با مهدی کرشته (مدیر فنی) به پایان رسید. در ادامه جزئیات بیشتر این نشست را بخوانید.

باقر بحری در این نشست گفت: ابرینو یک سرویس جدی و ملی است. به‌طور خلاصه ابرینو بستری است که افراد می‌توانند فایل‌های خود را در کلاد نگه دارند و این سرویس مهم در ایران وجود نداشت و کاربران مجبور بودند اطلاعات خود را در سرورهای خارجی نگهداری کنند.

گلمر بحری در ادامه این نشست گفت: گروه شرکت‌های آتنا از 4 شرکت تشکیل شده است که هرکدام وظایف مشخصی دارند. ابتدا شرکت فناوری ارتباطات آتنا که در حوزه شبکه و امنیت فعالیت دارد، پارس آتنا دژ که در زمینه فروش محصولاتی مانند آنتی‌ویروس کسپرسکی، فورس تکنالجیز که دفتر مرکزی آن در دبی قرار دارد و فعالیت‌های بین‌المللی را انجام می‌دهد و شرکت چهارم شرکت سامانه نگار آتنا (سنا) است که ابرینو محصولی از این شرکت سنا است. گلمر بحری ادامه داد: در ایران کار امنیتی جدی در حوزه کلاد انجام نشده است و در بهترین حالت یک نرم‌افزار خارجی را فارسی کرده‌اند. همین امر باعث گم شدن یک حلقه مهم شده است و آن هم حلقه بک‌آپ ابری است. بسیاری اوقات اطلاعات از دست می‌رود، خیلی از راه‌حل‌ها در لحظه کار نمی‌کنند و یک ایمیج از کل هارد می‌گیرند و برگرداندن این دیتا هم کار مشکلی است چون باید همه هارد را برگرداند و یک فایل مورد نیاز را در آن پیدا کرد. راهکار بهتر نرم‌افزارهایی هستند که در لحظه کار می‌کنند، این کار هم با ابر ممکن می‌شود زیرا اجازه می‌دهد علاوه بر گرفتن پشتیبان در هر لحظه، به نسخه‌های قدیمی یک فایل هم دسترسی داشته باشیم. یکی از مهمترین ویژگی‌های سرویس ابری ابرینو این است که این اطلاعات در داخل کشور هستند. خیلی از سازمان‌ها نگران این هستند که کارمندان لپ‌‌تاپ را تا حد امکان از شرکت خارج نکند، با سرویس ابرینو این امکان هم وجود دارد تا کارمندان سازمان‌ها از طریق وب‌سایت به این اطلاعات دسترسی داشته باشند و نیاز نباشد منابع سازمان را از آنجا خارج کنند.

تیم ابرینو

جعفر محمدی (مدیرعامل ابرینو) در این نشست خبری توضیحات کامل‌تری درباره ابرینو داد که در ادامه آن را می‌خوانید. محمدی صحبت‌های خود را با این سوال آغاز کرد «ابرینو چه مشکلی را حل می‌کند؟» وی اینگونه پاسخ داد: هر 43 ثانیه یک لپ‌تاپ در دنیا سرقت می‌شود و این آمار برای موبایل‌ها ترسناک‌تر هم هست. جالب است بدانید هر نیم ثانیه یک موبایل در دنیا  دزدیده می‌شود! اما از این میزان بالای سرقت تنها 9 درصد اطلاعات مهمی که از دست رفته به دلیل دزدی بوده است و بیشترین میزان از بین رفتن دیتا خطاهای انسانی بوده است! محمدی با یک آمار جالب دیگر صحبت‌هایش را ادامه داد و گفت: هر 3 ثانیه یک هارد دیسک کرش می‌کند و اطلاعات آن از بین می‌رود. اما نکته جالب اینجاست که 60 درصد شرکت‌هایی که دیتا آنها به هر دلیلی از دست رفته در کمتر از 6 ماه شرکت را تعطیل کرده‌اند و ورشکست شدند. این آمارها غم‌انگیزتر هم می‌شود اگر بدانید 93 درصد شرکت‌هایی که دیتا سنتر آنها مشکل داشته و در 10 روز درست نشده‌اند اعلام ورشکستگی کردند و برای همیشه از دور خارج شده‌اند، همه این آمارها اهمیت بسیار بالای اطلاعات را نشان می‌دهد.

محمدی در ادامه گفت: چه راهکارهایی وجود دارد؟ هارد اکسترنال! هارد اکسترنال یک راه‌حل است که از اطلاعات خود یک فایل پشتیبان بگیرید اما این راهکار ایرادات فراوانی دارد. برای مثال ممکن است خراب یا سرقت شود و یا هر روز اطلاعات را روی هارد کپی کردن شما را خسته کند. راهکار بعدی خرید سرور است که موضوع سرقت و خراب شدن را تا حدی حل می‌کند اما هزینه نگهداری آن بالاست و همچنین راه‌اندازی آن به دانش فنی نیاز دارد. اما بهترین راهکار سرویس ابری است. سرویس ابری نیاز ندارد شما دانش فنی داشته باشید یا از نقطه شروع سرویس پرهزینه‌ای را بخرید، شما با توجه به میزان استفاده و حجمی که اشغال می‌کنید پول می‌پردازید و نگهداری دیتا و امنیت آن به عهده یک تیم حرفه‌ای خواهد بود. دراپ‌باکس یکی از این سرویس‌های ابری است که می‌تواند این کار را برای شما انجام دهد، اما در ایران مشکلات زیادی می‌تواند داشته باشد. ابتدا ممکن است فیلتر شود و یا استفاده از آن به دلیل خروج اطلاعات از کشور ممنوع شود، دلیل دوم هزینه بالای خدمات آن است و نکته سوم پرداخت هزینه به دلار به یک شرکت خارجی از ایران کار ساده‌ای نیست.

ابرینو سرویس ابری ایرانی است که هیچکدام از این مشکلات را ندارد و برای کاربران ایرانی بسیار مقرون به‌صرفه و قابل اعتماد است. ابرینو هم سرویس خدماتی برای کاربران شخصی دارد و هم سرویس سازمانی برای شرکت‌ها و ادارات بزرگ.  ابرینو در ابتدا به دنبال کاربران شخصی رفت. کاربران با ابرینو می‌توانند دیتاهای مهم خود را روی ابر بگذارند بدون اینکه اطلاعات آنها از کشور خارج شود، فایل‌های مهم خود را برای یکدیگر به اشتراک بگذارند، اگر یک کامپیوتر در خانه و یک کامپیوتر در محل کار دارند و می‌خواهند دیتای این دستگاه‌ها همیشه با یکدیگر یکسان باشد، ابرینو این سرویس را خودکار ارئه می‌دهد. علاوه‌بر اینها امکان بک‌آپ از پیامک، دفترچه تلفن هم در ابرینو وجود دارد که آن را تبدیل به یک راهکار کامل بک‌آپ روی ابر می‌کند. هزینه استفاده از این سرویس برای کاربر تا 2 گیگابایت رایگان و برای 1 ترابایت سالانه 70 هزار تومان است.

به گفته مدیرعامل ابرینو: برای برخی سازمان‌ها مهم است که به کارمندان چه دسترسی‌هایی داده شود به همین دلیل بیش از 50 دسترسی مورد نیاز سازمان‌ها در سیستم تعریف شده است که مدیرعامل سازمان می‌تواند تعیین کند به هر کارمند چه دسترسی‌هایی داده شود. اگر سازمانی بخواهد دیتا از سازمان خودش خارج نشود، این امر هم ممکن است کافی است یک سرور از دیتا سنتر خود را در اختیار ابرینو بگذارد تا نرم‌افزار ابرینو دیتا را در سازمان خود مشتری مدیریت کند. محمدی در پاسخ به سوال خبرنگار آی‌تی‌ایران در باره قیمت سرویس سازمانی گفت: به ازای هر کاربر 2 ترابایت فضا داده می‌شود و هزینه ماهانه آن 20 هزار تومن (به ازای هر کاربر) است.

مهدی کرشته مدیر فنی سنا هم در این جلسه گفت: یک API باز طراحی شده است تا شرکت‌ها بتوانند از آن استفاده کنند. برای موبایل‌های آی‌او‌اس و مک فعلا نرم‌افزار مجزا طراحی نشده است اما چون از تکنولوژی webdav استفاده می‌کنیم، کاربران می‌توانند سرویس ما را به اپلیکیشن‌هایی که از Webdav استفاده می‌کنند در آی‌اواس متصل کنند که راهنمای این کار در وب‌سایت ما قرار داده شده است.

منبع : آی‎تی‎ایران

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا